Colecţia de scenete pentru copii reprezintă o compilaţie de piese de teatru vesele, în care personajele sunt nişte animăluţe haioase, iar scenariul – o întâmplare dramatică din viaţa lor. Din acţiunile eroilor, copiii pot să tragă învăţăminte de viaţă. Mesajul scenetelor ne învaţă să fim mai buni, mai prietenoşi, săritori la nevoie, şi nu doar atât – veţi vedea că în toate aceste „poveşti dramatizate” răul este pedepsit, iar dreptatea şi bunătatea vor învinge întotdeauna.
Toamnă, o căsuţă, bănci de şcoală, o tablă, manuale, caiete, rechizite şcolare, ghiozdane, fire argintii de ploaie, un izvor, o băltoacă, copaci, tufişuri. Planul din faţă: o căsuţă înconjurată de cetini, cu inscripţia „Şcoala din pădure”. Planul secund: căsuţa purceluşului Dolfi în mijlocul pădurii. Personajele ies rând pe rând pe planul din faţă şi se închină în faţa spectatorilor, notele rele şi cele bune ţopăie haotic pe scenă în jurul celorlalte personaje, în timp ce…
DECORUL: Într-un colţ al scenei – interiorul unei căsuţe ţărăneşti. Icoană în colţ. Un pat, o măsuţă, un portret pe perete. Mătuşa Mărioara aşezată pe un scăunaş, împleteşte. Moş Ion culcat în pat, învârteşte butonul unui aparat de radio instalat pe o noptieră. În odaie se revarsă melodia unui cântec:
Suflă vântul când e toamnă,
Ploaia bate în fereşti…